La Vila Joiosa va tornar a celebrar en gran les Llàgrimes de Santa Marta

Milers de vilers i vileres van participar aquest dissabte en l'ofrena floral a la patrona de la Vila Joiosa per commemorar el Miracle de les Llàgrimes de Santa Marta

  

Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa va reprendre aquest cap de setmana uns dels seus dies grans amb la celebració de les Llàgrimes de Santa Marta dos anys després que la pandèmia provocara una aturada vital que, evidentment, també va afectar el col·lectiu fester de la localitat.

 

El municipi recuperava sense restriccions, i per a alegria de milers de festers i festeres de la Vila, la celebració del Miracle de les Llàgrimes de Santa Marta. Un celebració que any rere any commemora la data del 8 de maig de 1653, quan dels ulls de la verge van brollar unes llàgrimes de manera inexplicable mentre se celebrava una missa al mateix temps que a Madrid el rei Felip II signava l'autorització de la construcció del pantà de Relleu, embassament que posaria fi als problemes de sequera que patia la Vila Joiosa.

 

Els actes commemoratius de Llàgrimes de Santa Marta van aconseguir que multitud de vilers i vileres tornaren a desfilar el dissabte 7 de maig pels carrers cèntrics de la Vila Joiosa abillats amb els seus vestits tradicionals dels segles XVII i XIX al so de pasdobles interpretats per desenes de bandes de música en homenatge a la seua patrona.

 

Com a novetat, l'ofrena floral es va celebrar enguany en horari de matí, amb inici des del parc de la Barbera dels Aragonés al voltant de les 12.00 hores on, abans de començar aquesta, va tenir lloc un xicotet homenatge a les víctimes de la COVID-19 per part del col·lectiu fester i autoritats municipals. Posteriorment, la comitiva arrancava rumb a la plaça Castelar, on festers i festeres van fer lliurament dels seus acolorits rams florals, amb els quals van engalanar el mantell de la patrona de la Vila Joiosa situada al costat de l'església de l’Assumpció.

 

“És una alegria per a tots els vilers i vileres tornar a celebrar les nostres Llàgrimes de Santa Marta als carrers de la Vila Joiosa; recuperant els nostres costums al costat d'amics, familiars i coneguts en un dia en què, a més homenatjar la nostra patrona, celebrem que cada dia estem més prop de deixar enrere aquest difícil període de pandèmia que durant 2 anys ha colpejat de manera indiscriminada moltes famílies i que no ens ha permès celebrar les nostres tradicions més arrelades”, expressava l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú durant l'acte.

 

El diumenge dia 8, en horari de matí i vesprada, es van oficiar misses en honor de Santa Marta a l'Església de Ntra Sra. de l’Assumpció, amb les quals es va posar fi als actes commemoratius d'aquest cap de setmana al voltant de les Llàgrimes de Santa Marta.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 09 de Maig de 2022