El pregó marcarà aquest dissabte l'inici de les festes de Sant Miquel al barri de l'Ermita

Este dissabte s'oferirà un sopar popular en què el pregoner 2023, Jaume Ferrándiz Boix, serà l'encarregat de donar el tret d'eixida a les festes patronals.

  

Imagen que acompaña la notícia
Jaume Ferrándiz Boix és el pregoner de les festes de Sant Miquel 2023 que se celebraran el proper cap de setmana al barri de l'Ermita de Sant Antoni. Jaume “Perano”, nascut a l'Ermita, el barri amb el qual manté intacte el seu vincle, és el gerent de l'Associació per la Defensa i la Integració del Malalt Mental d'Ontinyent que atén persones adultes amb problemes de salut mental i dirigeix el Centre de Rehabilitació i integració de malalts mentals, que depèn de la conselleria de Benestar Social i de l'Ajuntament d'Ontinyent.
 
Demà dissabte, després del típic sopar a la plaça de Miguel Esquerdo Ortuño, tindrà lloc el pregó anunciador de les festes, seguit d'una sessió de ball.
 
La Comissió de Festes de l'Ermita, en col·laboració amb la regidoria de Festes, ha organitzat un ampli programa d'activitats.
El proper dijous 28 de setembre continuarà la programació amb la recollida de l'alumnat del col·legi públic L’Ermita amb capgrossos i la colla Els Valerios. S'hi organitzaran jocs tradicionals, inflables i la festa de l'escuma. A la nit, les penyes protagonitzaran una desfilada de disfresses.
 
Divendres, dia de Sant Miquel, copatró de la Vila Joiosa, tindran lloc els actes religiosos. A les 11 hores s'oficiarà una missa en honor a Sant Miquel a la parròquia de Sant Antoni Abat, seguida de l'actuació del grup de danses Centener. Al migdia hi haurà una barra popular amb degustació de sardines. A la vesprada, torn de les competicions amb una partida de pilota valenciana, torneig de cau i de dards. A les 20 hores, la imatge de Sant Miquel recorrerà en processó els carrers del barri acompanyats de les autoritats locals. Tot seguit es servirà una xocolatada popular i actuaran l'orquestra Gravity i el dj Toni Medina.
 
El dissabte 30 es celebrarà el popular concurs de paelles i es degustarà una paella gegant. La festa continuarà amb un “tardeig” amenitzat amb banda de música, continuaran els tornejos de cau i de dards ia la nit tindrà lloc el típic correfocs. La sessió de ball nocturn serà a càrrec del dj Santi Bertomeu a l'avinguda Carlos Galiana.
 
El diumenge 1 d'octubre es realitzaran els concursos d'allioli i de tapes ia la tarda es posarà punt final a les festes amb un “tardeig” amenitzat per una banda de música i amb una festa de pols de color holy.
 
El regidor de Festes, Jaume Santamaría, explica que les festes del barri de l'Ermita són les més antigues del municipi i de la Marina Baixa i aquest any compleixen 490 anys d'història. Antany albergaven una fira agrícola molt destacada a la província”. Al segle XVI el Rei Carles V va concedir al municipi el permís per celebrar mercat i fira anual a perpetuïtat des de Sant Miquel a Tots Sants. Aquesta concessió real va ser important per a la Vila Joiosa ja que permetia la venda dels productes agrícoles, les collites dels quals finalitzen a finals de setembre coincidint amb la festivitat del patró, Sant Miquel. Santamaría afegeix que "actualment, són unes festes molt populars, que atrau molts veïns i que, cada any, es superen tant en participació com en la programació d'actes".
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 22 de Setembre de 2023